Zoeken

Sergej Lavrov annuleert bezoek aan Marokko

14 december 2021 - 21:40 - Marokko

©

Het Arabisch-Russisch Samenwerkingsforum dat op 15 december in Marrakech gepland stond, is uitgesteld vanwege de annulering van het officieel bezoek van de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov aan Marokko.

De Russische bewindsman werd in meerdere landen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika verwacht. Zijn tournee werd echter op vrijdag 10 december geannuleerd om "Russische overwegingen", meldt Russia Today.

Lees ook: Koning Mohammed VI ontvangt Sergueï Lavrov en nodigt Poetin uit in Marokko (video)

Gevolg van deze annulering is het uitstel van de 6ᵉ ministeriële raad van het Arabisch-Russisch Samenwerkingsforum dat in Marrakech moest worden gehouden. Sergej Lavrov zou aan het forum deelnemen en er gesprekken hebben met meerdere Marokkaanse verantwoordelijken.

Lees ook: Betrekkingen Marokko-Rusland niet onder druk

Marokko en Rusland onderhouden goede betrekkingen. Moskou had in oktober officieel gereageerd op het conflict over de Sahara en de situatie in de Maghreb. In een verklaring had het Russische ministerie van Buitenlandse zaken, het standpunt herbevestigd van Rusland "ten gunste van een onderhandelde oplossing voor crises en conflicten, gebaseerd op respect voor de fundamentele beginselen en normen van het internationaal recht en de resoluties van de VN-Veiligheidsraad".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team