Zoeken

Benkirane wil Ceuta en Melilla terug

31 januari 2012 - 09:28 - Marokko

©

De toekomst zal Marokko recht aandoen wat betreft de zuidelijke provincies en zijn nog steeds bezette gebieden, verklaarde Adelilah Benkirane tijdens de voorstelling van het regeringsprogramma aan het parlement. Zijn uitspraken werden zeer gecommentarieerd door de Spaanse pers.

Het Marokkaanse regeringshoofd, die zodoende de Sahara en de bezette enclaves van Sebta en Melilla viseerde, verontrust de Spaanse regering niet met deze uitlatingen. Immers, de oud-premier Abbas El Fassi deed dezelfde verklaring een paar jaar geleden ...

Mariano Rajoy, Spaanse Premier en leider van de Partido Popular (PP), maakt zich geen zorgen over deze nieuwe Marokkaanse opeising. Volgens hem zou deze geen gehoor hebben bij de Marokkaanse bevolking.

Marokko zou zelfs bereid zijn om een nieuwe pagina te openen in de betrekkingen met Madrid, volgens het dagblad La Razon, overtuigd dat de Marokkaanse uitvoerende macht de twee Spaanse enclaves niet zal gebruiken om druk uit te oefenen op zijn noordelijke buur.

In reactie op het artikel in La Razon, heeft de woordvoerder van de lokale overheid van Melilla, Daniel Conesa, Marokko opgeroepen om zijn "expansionistische aanpak" op Sebta en Melilla definitief op te geven. "Marokko moet ophouden Ceuta en Melilla op te eisen, omdat beide steden Spaans zijn, maar zelfs indien het dit blijft doen, zal het de goede verstandhouding van Spanje met Rabat niet tegenhouden."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team