Zoeken

Hoofdverdachte karkoubi-handel in Nador opgepakt

19 juni 2024 - 22:40 - Marokko

©

Een man is dinsdag bij aankomst op de luchthaven Al Aroui in Nador gearresteerd wegens zijn vermeende betrokkenheid bij de handel in karkoubi, de "drug van de armen" die in Europa verwoesting aanricht.

De verdachte, die op een vlucht vanuit Duitsland in Marokko aankwam, zou een van de hoofdverdachten zijn in een zaak van karkoubi-handel waarbij een grote hoeveelheid (meer dan 100.000 pillen), verborgen in een Volkswagen Touran met Duitse kentekenplaten, op 16 februari 2023 in beslag werd genomen.

Lees ook: Gevaarlijke drug "Lboufa" dringt Marokkaanse scholen binnen

Volgens bronnen dicht bij de zaak is de verdachte de eigenaar van de auto die de drugs vervoerde. Hij en zeven andere verdachten werden door de Marokkaanse autoriteiten gezocht voor hun vermeende betrokkenheid bij deze zaak, waarvoor zijn broer ook wordt vervolgd. De broer, die de bestuurder van het voertuig was, en een zeventiger uit Midar werden eerder gearresteerd.

Lees ook: Marokkaanse drug richt ravage aan onder jongeren in Spanje

Na zijn arrestatie op de luchthaven van Nador werd de verdachte overgedragen aan de gerechtelijke politie van de stad. Het bevoegde parket heeft zijn inhechtenisneming bevolen in afwachting van zijn proces.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team