Zoeken

In Canada gestolen voertuigen in Marokko teruggevonden

4 oktober 2023 - 23:00 - Marokko

©

In een recente politievergadering onthulde Stephen Tanner, hoofd van de regionale politie van Halton in Canada, dat meerdere in zijn stad gestolen voertuigen in Marokko waren teruggevonden.

"Verscheidene van de in onze regio gestolen voertuigen zijn teruggevonden in Marokko en andere landen," aldus Stephen Tanner. Hij gaf aan dat deze auto’s in Marokko werden verkocht met kentekenplaten uit Ontario. Volgens Tanner worden de voertuigen na aankomst in Marokko veelal verscheept naar Europese markten en andere Afrikaanse regio’s, schrijft Inhalton. Uit gegevens over criminaliteit in Halton blijkt dat in de eerste zes maanden van 2023 de vermogensdelicten met 13,8% zijn toegenomen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, wat voornamelijk te wijten is aan autodiefstallen.

Lees ook: Marokko onderschept tientallen gestolen auto’s uit Canada

Tanner uit zijn zorgen over de toename van woninginbraken waarbij autosleutels worden buitgemaakt. Sinds begin 2023 is het totaal aantal autodiefstallen opgelopen tot 265. Voor Tanner is autodiefstal een nationaal probleem geworden. Hij pleit dan ook voor het toewijzen van meer middelen aan federale agentschappen, zodat zij hun aanwezigheid kunnen versterken op plekken zoals de haven van Montreal, van waaruit de meeste gestolen voertuigen worden verscheept.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team