Zoeken

Belgische politie verdacht van doodslag op Sabrina en Ouassim

15 mei 2017 - 19:45 - Marokkanen in het buitenland

©

Ouassim en Sabrina kwamen afgelopen dinsdag om bij een motorongeval in de Belgische hoofdstad Brussel. Volgens de politie gaat het om een ongeval maar de families van de slachtoffers stellen dat ze door de politie werden vermoord.

De politie zag de twee jongeren op hun motorfiets en zette rond 21:30 uur de achtervolging in. Ouassim (24) en Sabrina (20) probeerden te ontsnappen en reden een tunnel in.

Volgens de politie vernam een patrouille van de hondenbrigade dat een achtervolging aan de gang was. De patrouille vertraagde om « het verkeer te remmen » zodat de achtervolging op de linkerkant van de weg door kon zonder « andere weggebruikers in gevaar te brengen ». Ouassim en Sabrina knalden bijna onmiddellijk tegen de auto van de hondenbrigade.

Ouassim was op slag dood. Sabrina overleed iets later in het ziekenhuis. Volgens een getuige stopte de auto van de hondenbrigade « opzettelijk in het midden van de weg ». Andere getuigen stellen dat de politie een hele tijd wachtte alvorens de slachtoffers te helpen.

De familie van Sabrina heeft besloten om de politie te vervolgen. De advocaat van de familie stelt dat zijn cliënten willen weten of de politie onschuldig is of met opzet handelde.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team