Zoeken

Belgische Marokkaan krijgt 28 jaar cel voor « terroristische moord » in Syrië

15 februari 2017 - 17:40 - Wereld

©

Een primeur in België. De rechtbank van Antwerpen heeft maandag een Belgisch Marokkaanse man tot 28 jaar gevangenisstraf veroordeeld voor een « terroristische moord » in Syrië.

Hakim Elouassaki is een voormalige lid van Sharia4Belgium. Hij vertelde in een sms aan zijn vriendin in 2014 vanuit Syrië dat hij een man had vermoord omdat zijn familie geen losgeld kon betalen. « Raad eens! Ik heb vandaag iemand vermoord », schreef hij toen. Aan de familie van het slachtoffer was 70.000 euro gevraagd.

Volgens Belgische media stuurde de 24-jarige Elouassaki een ander berichtje naar zijn vriendin waarin hij vertelde dat de familie van een Armeense man 30.000 euro aan de terreurorganisatie had betaald om hem vrij te krijgen.

Het is de eerste keer dat iemand in België wordt veroordeeld voor een misdaad in Syrië. Hakim Elouassaki keerde terug naar het Europees land na zwaargewond te zijn geraakt bij een gevecht. Hij werd door granaatscherven in het hoofd geraakt. Volgens zijn advocaten kon hij zich om gezondheidsredenen niet naar de rechtbank begeven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team