Zoeken

Belgisch-Marokkaans parlementslid Hassan Idrissi pleegt zelfmoord

9 mei 2023 - 16:00 - Wereld

©

Hassan Idrissi, een voormalig socialistisch verkozene van Marokkaanse afkomst in België, heeft op 46-jarige leeftijd zelfmoord gepleegd. Hij laat een vrouw en drie kinderen achter.

Afkomstig uit een bescheiden gezin met een Marokkaanse vader en Italiaanse moeder, wist Hassan Idrissi zich op te werken tot Waals parlementslid en lid van het Parlement van de Franse Gemeenschap. Maar dat gebeurde niet zonder moeilijkheden. Hij kende pijnlijke beproevingen, waaronder de zelfmoord van zijn oudere broer en de scheiding van zijn ouders.

Lees ook: Marokko: Kamerlid Abdelouahab Belfqih overleden na zelfmoordpoging

In 2012 werd Hassan Idrissi gemeenteraadslid in Tubize (Waals-Brabant) en toonde zich zeer betrokken bij het lokale politieke leven. Als plaatsvervanger van Dimitri Legasse in het Waals Parlement tijdens de regionale verkiezingen van 2014 verving hij hem gedurende zes maanden in 2018. Tijdens zijn ambtstermijn nam hij deel aan verschillende commissies en werkte hij aan de ontwikkeling van een solidariteitsfonds voor kinderen die sport beoefenen, bericht La Dernière heure.

Lees ook: Franse consul in Tanger pleegt zelfmoord

Een controversieel maar zeer innemend figuur is heengegaan. Dimitri Legasse is "zeer geraakt" door het verlies van zijn vriend.

Worstel jij met zelfmoordgedachten of maak jij je zorgen om iemand anders? Bel 0900-0113 of chat anoniem via www.113.nl

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team