Zoeken

Nieuwe ontwikkeling in zaak "verborgen dochter" Hassan II

28 augustus 2023 - 10:00 - Marokko

©

Jane Benzaquen, een 70-jarige in Casablanca geboren Belgische vrouw, beweert de ’verborgen dochter’ te zijn van wijlen Koning Hassan II, wat haar de halfzus zou maken van Koning Mohammed VI. Ze is vastberaden om juridische erkenning van dit vaderschap te krijgen.

De Belgisch-Israëlische Jane Benzaquen heeft de Belgische advocaat Marc Uyttendaele ingeschakeld om haar in deze kwestie bij te staan. Uyttendaele staat bekend om zijn succesvolle begeleiding van de Belgische kunstenares Delphine Boël, die na een DNA-test kon bewijzen dat de voormalige Belgische Koning Albert II haar vader is. DNA-tests hebben al bevestigd dat de man die op de geboorteakte van Benzaquen staat als haar vader, niet haar biologische vader is. Drie afzonderlijke tests hebben bovendien aangetoond dat haar genen niet afkomstig zijn uit West-Europa, maar uit Noord-Afrika en het Midden-Oosten.

Lees ook: "Verborgen dochter" Hassan II zet juridische strijd voort

Volgens verhalen van Benzaquen’s grootmoeder bezocht wijlen Koning Hassan II, toen kroonprins van Marokko, hun familiehuis in Casablanca regelmatig, waarbij hij geld en voedsel achterliet. Er wordt vermoed dat Hassan II en Jane’s moeder een liefdesrelatie hadden. Hassan II zou ook regelmatig auto’s hebben gestuurd om Anita Benzaquen op te halen. Jane zelf heeft lang geweigerd haar verleden te onderzoeken. "Ik was vol woede, het verleden was een doos van Pandora die ik niet wilde openen," vertelde ze aan de krant The Times.

Lees ook: Marokko klaagt vermeende "geheime dochter" Hassan II aan

Pas na het overlijden van Hassan II in 1999 werd haar verlangen naar de waarheid aangewakkerd. "Ik leek nooit op een lid van mijn familie, maar nu wel, en dat maakt me gelukkig," zei ze. In 2022 stapte ze naar de Belgische rechtbank om DNA-tests te eisen op de kinderen van Hassan II. Als reactie hierop diende Marokko een klacht in voor "oplichting" tegen haar en haar Belgische familieleden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team