Zoeken

België: migranten ervan beschuldigd ziektes te verspreiden

11 mei 2019 - 11:40 - Wereld

©

In Brussel zorgt de aanwezigheid van een groot aantal migranten bij het station Brussel-Noord voor enige bezorgdheid. De migranten worden ervan beschuldigd ziektes met zich mee te brengen.

De organisatie "Dokters van de Wereld" stelt echter gerust. Migranten brengen geen ziektes met zich mee. In tegenstelling zelfs. Het is in Europa dat ze ziektes oplopen vanwege de omstandigheden waarin ze leven.

Er is volgens de organisatie ook geen sprake van een uitbraak van schurft, tuberculose en malaria onder de migranten die bij het Noordstation verblijven, zoals de media eerder berichtte.

Mehdi Kassou, woordvoerder van het Burgerplatform voor Steun aan de Vluchtelingen, houdt eveneens vol dat er geen epidemie is maar stelt wel dat de sanitaire omstandigheden die nodig zijn om zieke mensen te verzorgen, onbestaand zijn.

Wel zorgt de aanwezigheid van de migranten voor veiligheidsproblemen. Er zijn te weinig agenten om de grote groep op een juiste manier te omkaderen. Gesprekken zijn aan de gang om een oplossing te vinden voor deze mensen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team