Zoeken

Van drugshandel verdachte Marokkaan redt oude vrouw van verdrinking in Spanje (video)

23 maart 2019 - 13:40 - Marokkanen in het buitenland

©

El Hossain El Haddad, een 43-jarige Marokkaan, heeft op 17 maart in het zuid-Spaanse Puerto Banus bij Marbella, een bejaarde vrouw gered die in het water was gevallen in de jachthaven.

De Spaanse vrouw keek naar de aangemeerde boten toen ze het evenwicht verloor en in het water viel. Ze had moeilijkheden om boven het te water te blijven en was in paniek waardoor het haar niet lukte om naar de kant te zwemmen.

Volgens Diario Sur zag El Hossain El Haddad wat er gebeurde, trok zijn kleren uit en sprong in het water om de oude vrouw te helpen. Hij hiep haar vervolgens op een bootje te kruipen. De hulpdiensten kwamen enkele minuten later aan om haar te helpen.

Het blad benadrukt dat er veel getuigen waren maar dat niemand de oude vrouw probeerde te helpen. El Hossain El Haddad vertelde dat hij de tijd had genomen om zich uit te kleden omdat hij "een beetje dik" is en vreesde dat zijn kleren te zwaar zouden zijn waardoor hij niet gemakkelijk zou kunnen zwemmen. Toen hij de oude vrouw op de boot had geholpen kreeg hij een luid applaus van de omstanders.

Later kwam aan het licht dat El Hossain El Haddad in Spanje samen met zijn voormalige baas van drugssmokkel wordt verdacht. Hij werd na de betaling van een borgtocht voorwaardelijk vrijgelaten tot zijn proces. Zijn baas, een gehandicapte man voor wie hij zorgde, zou de leider zijn geweest van een belangrijke drugsbende. De man overleed in de gevangenis.

"Toen de politie zijn huis binnenviel, namen de agenten me ook mee, ook al heb ik niets met deze zaak te maken. El Hossain El Haddad woont nu in Madrid en moet zich tweemaal per maand bij de rechtbank melden. Hij hoopt dat zijn spontane heldendaad in de haven van Puerto Banus hem zal helpen en dat hij binnenkort terug naar Marokko zal mogen keren om zijn vrouw en vier kinderen te zien.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team