Zoeken

Belgen naar Marokko om aan ​​regenzomer te ontsnappen

17 augustus 2011 - 22:35 - Wereld

©

De natte zomer in België heeft de Belgen aangemoedigd last minute reizen te boeken naar zonbestemmingen, het geluk makend van landen die vertragingen in de boekingen hebben geleden door de "Arabische lente".

Voor juli alleen al hebben de last minute boekingen een stijging van 14,1% gekend voor vertrekken met de vliegtuig en van 1,4% voor vertrekken met de auto, een vervoersmiddel dat in principe beperkt is aan reizen naar de buurlanden van België.

De cijfers vrijgegeven door de vereniging van Belgische touroperators (ABTO), profiteerden aan landen getroffen door de negatieve effecten van de Arabische revoluties zoals Turkije (+39,2%), Marokko (+33,8%) en Tunesië (+20,5%).

Geen enkel reservering werd nochtans genoteerd in de geclassificeerde hotels van Marrakesh voor de maanden juli en augustus, een feit dat wordt bevestigd door Franse touroperators volgens dewelken Marokko, Egypte en verschillende andere landen in de regio verlaten zijn door toeristen deze zomer.

Hoewel sommige steden zoals Tangier en Agadir het deze zomer redelijk goed doen, hebben de terroristische aanslag van Marrakesh op 28 april en de Arabische revoluties, Marokko zwaar geraakt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team