Zoeken

Belgen vinden dat nazisme interessante ideeën bevat

14 oktober 2011 - 19:00 - Wereld

©

Nazi-ideologie bestaat nog steeds onder verschillende vormen in België. Dat denkt 86% van de Belgen die deelnamen aan een opiniepeiling uitgevoerd door Dedicated Research op het internet.

Voor 66% Walen en 32% Vlamingen, vergemakkelijkt de politieke situatie in België de ontwikkeling van ideologieën geïnspireerd door het nazisme, dat mensen hiërarchisch verdeelt in races gedomineerd door het Arische ras.

Nazisme "bevat interessante ideeën" maar is "wezenlijk of gedeeltelijk te verwerpen" voor 43% van de deelnemers, terwijl 44% denkt dat deze ideologie volledig moet worden verworpen.

13% van de Belgen denken "goed geïnformeerd" te zijn over het nazisme en 56% "redelijk goed". Nochtans is 50% van de min-vijfentwintigers en 74% van alle deelnemers niet op de hoogte dat het antisemitisme en het principe van een Arische ras, de belangrijkste principes van de nazi-ideologie vormen.

Het onderzoek gemaakt in opdracht van het weekblad Paris Match, werd uitgevoerd op het internet van 7 tot 9 oktober op een steekproef van 1000 Belgen ouder dan 16. Allen zijn het er over eens de nazi-theorieën enige verdienste hebben, als men verwijst naar de nationalistische principes en doelt op een revitalisering van de Belgische economie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team