Zoeken

Belediging kost Marokkaans parlementslid 2000 dirham

21 mei 2023 - 13:30 - Marokko

©

Abdelouahed Messaoudi, PAM-parlementslid en voorzitter van de gemeenteraad van Tanger, is door de rechtbank van eerste aanleg in Taza veroordeeld tot twee maanden voorwaardelijke gevangenisstraf en een boete van 2000 dirham.

Messaoudi kwam in het vizier van de justitie na beschuldigingen van laster en publieke beledigingen tegen zijn collega van de Istiqlal-partij, Mounir Chentir. Chentir zou zijn beledigd tijdens een zitting van de gemeenteraad. Hij diende daarop een klacht in bij het Openbaar Ministerie in Rabat.

Lees ook: Ex-Marokkaans parlementslid dronken opgepakt in Melilla

Volgens verklaringen van Chentir, gerapporteerd door Al Akhbar, verloor Messaoudi zijn kalmte tijdens een debat over de subsidie voor het vervoer van studenten. Hij begon te schreeuwen en op de tafel te slaan. Hij zou daarbij beledigingen naar het hoofd van zijn collega hebben geslingerd en hem in het openbaar hebben bedreigd.

Lees ook: Ex-parlementslid 12 jaar cel in voor vastgoedfraude in Casablanca

Dit alles gebeurde onder het oog van de autoriteiten, gemeenteraadsleden en burgers die bij de zitting aanwezig waren. Ondanks deze provocaties beweert Chentir kalm te zijn gebleven om de reputatie van de gemeenteraad te beschermen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team