Zoeken

Ontroerende begrafenis door koninklijke marine doodgeschoten Hayat (video)

27 september 2018 - 20:48 - Marokko

©

De begrafenis van de jonge Hayat, die omkwam nadat de motorboot waarmee ze naar Spanje wilde emigreren door de koninklijke marine onder vuur werd genomen, vond gisteren in haar geboortestad Tetouan plaats.

De vader van Hayat vertelde over de moeilijke financiële situatie van het gezin aan Alyaoum24. "Na haar baccalaureaat te hebben behaald, schreef ze zich in op de rechtenfaculteit, maar door de moeilijkheden die haar familie ervoer, besloot ze haar studies op te geven en te gaan werken. Het duurde een jaar lang, daarna stopte ze en hervatte haar studies", vertelde de nog geschokte man.

Soms sprak Hayat volgens hem over haar wil om naar het buitenland te vertrekken. Hij antwoordde dan dat ze in Marokko moest blijven om haar studies af te maken.

Hayat, 22 jaar, werd dodelijk getroffen toen de marine de speedboot beschoot waarin ze samen met een tiental Marokkaanse onderdanen naar Spanje wilde gaan. Drie andere inzittenden raakten gewond. De bestuurder van de boot, een Spanjaard, werd gearresteerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team