Zoeken

BBC biedt excuses aan na schokkende vraag aan Marokkaanse voetbalster

27 juli 2023 - 11:00 - Sport

©

Televisiezender BBC werd door de vele kritiek in de afgelopen dagen, gedwongen excuses aan te bieden nadat een journalist aan de kapitein van de Atlas Leeuwinnen, Ghizlane Chebbak, had gevraagd of er lesbische speelsters in het Marokkaanse vrouwenteam zaten.

"We weten dat het huwelijk tussen personen van hetzelfde geslacht illegaal is [in Marokko]. Zijn er lesbische speelsters in het team? En hoe is hun situatie?", vroeg een journalist van de BBC World Service tijdens een persconferentie aan Ghizlane Chebbak. Een vraag die een woordvoerder van de BBC "ongepast" noemde, volgens Daily Mail. "We erkennen dat de vraag ongepast was. We hadden niet de intentie om schade of angst te veroorzaken", zei hij.

Lees ook: Schokkende vraag van journalist aan aanvoerster Atlas Leeuwinnen

De journalist stelde deze vraag afgelopen zondag tijdens een persconferentie van het WK-vrouwen, in aanloop naar de wedstrijd tussen Marokko en Duitsland op maandag. De moderator van de FIFA wuifde de vraag weg. Hij herinnerde de journalist eraan dat hij daar niet was om over politiek te praten. Volgens hem zouden de Marokkaanse speelsters "in gevaar" kunnen worden gebracht met vragen over hun seksuele geaardheid. Homoseksualiteit is in Marokko namelijk een misdrijf verboden door artikel 489 van het strafwetboek. Homoseksualiteit wordt gestraft met zes maanden tot drie jaar gevangenisstraf en een boete van 120 tot 1200 dirham.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team