Zoeken

Barcelona biedt onderdak aan dakloze Marokkaan met kanker

7 februari 2023 - 19:00 - Wereld

©

Toen het gemeentebestuur van Barcelona de situatie van de Marokkaanse Yassine El Yakoubi voorgeschoteld kreeg, besloot het orgaan hem onderdak aan te bieden in een hotel in de stad. Yassine leefde maandenlang op straat met darmkanker. De gemeente probeert een stabielere verblijfplaats voor hem te vinden.

"Dit is goed nieuws, maar het belangrijkste nieuws volgt maandag, als ze mij een flat aan kunnen bieden waar ik kan wonen en mijn behandeling kan volgen," vertelde Yassine telefonisch aan El Diario. De 37-jarige Marokkaan stond op dat moment nog voor de Sociale Alarmcentrale van Barcelona (CUESB), waar hij op de hoogte werd gebracht van het besluit van het stadsbestuur van Barcelona om hem onderdak te bieden.

Lees ook: Yassine is kankerpatiënt en dakloos in Spanje

Sonia Fuertes, gemeenteraadslid belast met sociale actie, kondigde aan dat er een vergadering zou plaatsvinden met agenten van de dienst voor de opvang van migranten en vluchtelingen (SAIER), om te bekijken "hoe het met hem (Yassine) gaat, wat hij nodig heeft en waar we hem kunnen onderbrengen". Ze benadrukte daarbij dat het stadsbestuur niet over de middelen beschikt om "een alomvattend antwoord" op dit soort gevallen te geven. "Sociale diensten zijn niet bereid om daklozen met kanker op te nemen," zei ze.

Lees ook: Marokkaanse gezinnen dakloos in Spanje

Yassine kwam negen maanden geleden aan in Spanje vanuit Tetouan. De jongeman brengt zijn nachten door onder de trap in een gebouw in de wijk "Poble-sec", waar geen elektriciteit of stromend water is. Aanvankelijk woonde hij bij zijn zuster die hem later vroeg te vertrekken. Daarna kreeg hij last van buikpijn en kwam hij in het ziekenhuis terecht waar hij een operatie onderging.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team