Zoeken

Barcelona: muurschildering Achraf Hakimi huldigt migrantenmoeders

19 december 2022 - 21:00 - Sport

©

Het beeld van Achraf Hakimi en zijn moeder die elkaar omhelzen na één van de wedstrijden van Marokko op het WK 2022 in Qatar, prijkt sinds donderdag op een muur in de wijk Ciutat Vella in Barcelona. De muurschildering is een erkenning van de historische prestatie van het Marokkaans elftal, de eerste Arabische en Afrikaanse natie die een halve finale van het WK bereikt. Het is ook en vooral een eerbetoon aan migrantenmoeders, zoals de auteur van de tekening, ’Nadie me dice arte’, in het Arabisch en Spaans vermeldt.

"Moeders doen alles voor hun kinderen, ze vluchten voor het misbruik van hun partner, ze verlaten een land, ze werken dubbel, ze putten kracht waar er geen is, om voor hun gezin te doen waar ze voor zichzelf nooit de energie voor zouden hebben. Waar ter wereld je ook bent, er zal altijd een moeder zijn die alles geeft voor haar kind. Dat is bepalend voor hun lot en voor wie ze als volwassenen zullen worden."

Lees ook: Achraf Hakimi: "Mijn moeder was schoonmaakster, mijn vader een straatverkoper"

Achraf Hakimi werd geboren in 1998 in het Spaanse Getafe. In 2005 begon hij zijn voetbalcarrière bij het jeugdteam van CD Colonia en een jaar later speelde hij bij Real Madrid Castilla. In 2017 kwam hij bij Real Madrid in het professionele eerste klasse voetbal terecht. Maar toen hij zowel het aanbod kreeg om zich aan te sluiten bij La Roja als bij de Atlas Leeuwen, was zijn keuze snel gemaakt.

Lees ook: Ouders, extra troef voor Marokkaanse spelers op WK

Sinds 2015 wordt Achraf Hakimi opgeroepen voor het Marokkaanse elftal, eerst bij het U-20 team, daarna voor de Olympische ploeg en vervolgens voor het senior nationale team vanaf 2016. Op clubniveau speelt hij nu voor Paris Saint-Germain.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team