Zoeken

Achraf Hakimi als held onthaald in Ksar El Kebir (video)

13 januari 2023 - 19:00 - Sport

©

De Marokkaanse international Achraf Hakimi, een belangrijke speler tijdens de historische run van de Atlas Leeuwen op het WK 2022, kreeg een eerbetoon in Ksar El Kbir, de geboortestad van zijn moeder. Dinsdag werd hij verwelkomd door duizenden inwoners die hem kwamen begroeten.

Vergezeld door zijn moeder en zijn broer kreeg de Parijse rechtsback een ceremonieel onthaal in het gemeentelijke stadion van Ksar El Kebir, dat nu zijn naam draagt. Achraf Hakimi werd gehuldigd voor zijn leiderschap en zijn prestaties tijdens de wedstrijd.

Lees ook: Achraf Hakimi geeft elke maand 100.000 euro aan zijn moeder

Duizenden mensen waren gekomen om hem te zien, veel jonge kinderen en tieners droegen het Marokkaanse nationale teamshirt met het nummer 2 van Achraf Hakimi en scandeerden "Siiiir Siiiir Siiiir", "Hakimi, Hakimi, Hakimi". Op de muren van het stadion prijkten verschillende muurschilderingen van Achraf Hakimi en zijn moeder, van de hand van kunstenaar Mokhtar Ghailane.

Lees ook: Hiba Abouk en Achraf Hakimi op vakantie in Marrakech

De Atlas Leeuw bedankte de bevolking van Ksar El Kebir voor de eer. "Ik ben blij om hier te zijn. Bedankt Ksar El Kebir voor de verwelkoming [...] Ik hou van jullie. Dima Maghrib" zei hij, voordat hij aan de pers ook toevertrouwde dat hij deze plek vaak met zijn broer heeft bezocht toen hij jonger was.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team