Zoeken

Balenciaga: Marokkaanse babouche voor 1000 dollar!

19 maart 2024 - 23:30 - Marokko

©

De Franse luxemerk Balenciaga staat in de vuurlinie na de release van een nieuwe slipper die opvallend veel lijkt op de traditionele Marokkaanse "babouche". De prijs van 995 dollar zorgt voor woede op sociale media.

Op Twitter en Instagram uiten Marokkaanse internetgebruikers hun ongenoegen over de slipper. Ze hekelen de exorbitante prijs van 995 dollar, terwijl Marokkaanse ambachtslieden vergelijkbare babouches voor slechts 100 tot 500 dirham verkopen in de souks. Bovendien maakt Balenciaga geen melding van de Marokkaanse oorsprong van het design.

Lees ook: Marokkaanse slippers zijn de ’must have’ van 2016

"Balenciaga verkoopt een babouche voor 995 dollar zonder zelfs te vermelden dat ze zich door Marokko lieten inspireren," klinkt het misnoegd op Reddit. De reacties stromen binnen: sommigen bestempelen het product als "lelijk", terwijl anderen Balenciaga beschuldigen van "oplichting" door "een lelijke babouche van 20 dollar" te verkopen. "Het lukt ze wel om dropshipping en culturele toe-eigening te combineren," merkt een andere gebruiker op.

Er is ook begrip voor de hoge prijs. "Grote merken als Balenciaga baseren hun prijzen op hun reputatie," nuanceert een gebruiker. "Zelfs als ze een steen op hun website zouden leggen, zou het duur zijn, want ze verkopen meer hun merk dan het product zelf."

Lees ook: Louboutin brengt babouches aan 800 dollar uit

In 2018 kwam Balenciaga al eerder onder vuur toen ze eveneens een dure variant van de babouche op de markt brachten, met een prijskaartje van 5118 dirham.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team