Zoeken

Azzedine Ounahi brengt 115.000 euro op aan kleine Franse club

14 juli 2023 - 19:30 - Sport

©

Dankzij Azzedine Ounahi, die momenteel voor Olympique Marseille speelt, zal US Avranches een bedrag van 115.000 euro ontvangen. Dit bedrag is de opbrengst van het WK in Qatar, uitgekeerd door de FIFA aan de clubs waar de spelers die aan het toernooi deelnamen, de afgelopen drie seizoenen hebben gespeeld.

"Als Avranches niet bestond, zou hij niet op het WK zijn geweest!", aldus Gilbert Guérin, al 33 jaar voorzitter van de Franse club. Volgens hem heeft Azzedine Ounahi zijn deelname aan het WK in Qatar deels te danken aan zijn tijd bij de club. Net als PSG, Monaco of Lyon, zal US Avranches dus 115.000 euro ontvangen als deel van de winst van het WK, uitgekeerd door de FIFA aan de clubs, meldt Le Parisien.

Lees ook: Hoe Marseille Azzedine Ounahi bijna miste

Maar dit bedrag "zal het leven van de club niet veranderen", in tegenstelling tot de 800.000 euro die ze in 2017 ontvingen na hun nederlaag tegen PSG (0-4). "PSG liet ons toen de opbrengst. Dankzij dat, konden we ons opleidingscentrum bouwen. Tot op dag van vandaag ben ik PSG dankbaar voor dat gebaar", zegt Gilbert Guérin.

De voorzitter van US Avranches herinnert zich nog de begindagen van Azzedine Ounahi bij de club. "We haalden hem binnen vanuit Strasbourg. In het begin was hij zelfs geen basisspeler bij ons. Hij begon bij het reserveteam in de National 3. Hij speelde daar drie wedstrijden. Eenmaal een basisspeler in de National, kwam hij er nooit meer uit. Zo werd hij opgemerkt door Angers en nu door Marseille. Avranches is echt een springplank voor hem geweest."

Lees ook: Azzedine Ounahi in opspraak na liken foto Lionel Messi

Gilbert Guérin is trots op de Marokkaanse international, die volgens hem "de ontdekking" van het WK 2022 in Qatar was. "Dankzij Ounahi werd de club van Avranches regelmatig genoemd in de media tijdens het WK. Het is best leuk om te denken dat zonder Avranches, Ounahi misschien niet naar Qatar was gegaan!"

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team