Zoeken

Asmaa Rhlalou, eerste vrouwelijke burgemeester van Rabat

27 september 2021 - 10:00 - Marokko

©

De RNI-partij zet sinds de verkiezingsoverwinning van begin september, haar pionnen uit in de grootste steden van Marokko. Asmaa Rhlalou werd vrijdag verkozen tot burgemeester van Rabat, na moeilijke onderhandelingen en een uitstel van de stemsessie. Ze wordt daarmee de eerste vrouw die deze functie in de hoofdstad bekleedt.

Asmaa Rhlalou werd met 58 stemmen voor, 0 tegen en 6 onthoudingen tot burgemeester van de Marokkaanse hoofdstad verkozen. Haar tegenstander, Hassan Lachgar van de USFP-partij, behaalde slechts 7 stemmen. De kandidatuur van Rhlalou werd gesteund door de regeringscoalitie (RNI, PAM, Istiqlal).

Lees ook: Burgemeestersverkiezingen Rabat eindigen in chaos

Om Rhlalou op deze plek te krijgen moest de RNI een hele strategie uitwerken. Afgelopen donderdag ontving Rhlalou de belangrijkste leden van de gemeenteraad in haar huis, alsook haar grootste tegenstanders, dit in een poging om de strijdbijl te begraven. Na de onderhandelingen kon Rhlalou uiteindelijk 58 stemmen verzamelen. Haar tegenstanders, Badiaa Bennani (PJD) kreeg 8 stemmen, en Hassan Lachgar (USFP) 7 stemmen.

Asmaa Rhlalou was van 2016 tot 2021 RNI-parlementslid. Ze is journaliste van beroep en heeft een doctoraat in de economie aan de universiteit van Perpignan in Frankrijk.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team