Zoeken

Ashraf Sekkaki veroordeeld tot 12 jaar gevangenis

4 april 2011 - 08:55 - Gemeenschap

©

Ashraf Sekkaki en zijn handlanger Mohammed Johri, zijn veroordeeld tot 12 jaar gevangenis in Marokko voor hun ontsnapping uit de gevangenis van Brugge in een helikopter op 23 juli 2009, werd vrijdag bekendgemaakt door de Belgische krant De Standaard.

De Belgisch-Marokkaan en zijn bende hebben een carjacking en een aantal diefstallen gepleegd, voordat hij België verliet samen met twee van zijn handlangers. Twee weken later eindigde hun vlucht in Marokko. Sekkaki werd opgesloten in de gevangenis van Oujda, waar hij ontsnapte in november 2010, maar kort daarna weer opgepakt werd.

De man die door Interpol beschreven wordt als een van de meest gevaarlijke criminelen in België, zit nu zijn straf uit in een maximaal beveiligde gevangenis in Salé.

Beoordeeld in 2007 als "geestelijk onstabiel ’en’ door ontsnapping geobsedeerd", was Ashraf Sekkaki al eens ontsnapt uit de gevangenis in Turnhout in België in 2003 en is, samen met een paar kompanen, de auteur van een aantal gewapende overvallen, evenals een carjacking en tigerkidnappings.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team