Zoeken

Asâar beurs van landbouwproducten

5 oktober 2011 - 19:53 - Economie

©

Het ministerie van Landbouw heeft een prijstraceersysteem in werking gezet van landbouwproducten in Marokko. Dit systeem, genaamd Asâar, moet op termijn de marges verminderen van de intermediairs, die de prijzen van landbouwproducten in het land doen stijgen.

De maatregel, dat zal leiden tot een uitwisselingsbeurs van agrarische producten in alle regio’s van Marokko, werd besloten na een onderzoek over de consumptiegewoontes en huishoudelijke budgetten in Marokko, in opdracht van het ministerie van Landbouw.

Het systeem vergemakkelijkt het verzamelen en uitwisselen van gegevens met betrekking tot landbouwproducten, door middel van "een netwerk van 220 statistici uitgerust met PDA’s, die de prijzen verzamelen en informatie over de prijsveranderingen over de over de laatste tien jaar kunnen verschaffen", aldus Aziz Akhannouch, minister van Landbouw.

Het programma werd vrijdag in Rabat ingehuldigd door de minister en zal een rem worden tegen speculatie, dat een verwoestende effect heeft op Marokkaanse huishoudens. De minister van Landbouw heeft ook laten weten dat zijn afdeling "steeds kan worden ondervraagd over de gegevens die zowel beschikbaar zullen zijn voor de landbouwers als de consumenten".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team