Zoeken

Stoet Koning Mohammed VI verstoren: opgelet, zware straffen!

18 december 2016 - 18:00 - Marokko

©

Het Marokkaanse ministerie van Binnenlandse zaken doet in een verklaring opnieuw een poging om een einde te maken aan de geruchten volgens dewelke privileges worden toegekend aan mensen die de koninklijke stoet verstoren.

De stoet van Koning Mohammed VI verstoren vormt een gevaar voor de daders en de veiligheidsagenten van de Koning. Dergelijke acties worden als een misdrijf beschouwd. Mensen die de doorgang van de stoet belemmeren genieten nooit van privileges en riskeren een strenge straf, aldus het ministerie.

« De veiligheidsdiensten die de koninklijke stoet vergezellen zullen geen enkele verzoek accepteren van welke aard ook », luidt de verklaring. De afdeling herinnert er ook aan dat de veiligheidsdiensten in geen geval verantwoordelijk kunnen worden gehouden als er iets met de daders zou gebeuren.

Ondanks meerdere waarschuwingen en veroordelingen tot celstraffen blijven mensen pogingen doen om Koning Mohammed VI te spreken door zijn auto te blokkeren, wat levensgevaarlijk kan zijn.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team