Zoeken

Apothekeres in Marokko redt drieling

18 mei 2016 - 17:30 - Marokko

©

Leila Zemmahi, een jonge apothekeres in het Marokkaanse Taroudant, heeft een grote solidariteitsactie gestart om een drieling te helpen. De moeder overleed tijdens de bevalling. Haar man bleef achter met zes kinderen.

De baby’s Mouhsine, Lahcen en Houcine werden op 7 december vorig jaar geboren. Toen Leila Zemmahi hun verhaal hoorde besloot ze de vader te bezoeken in het dorpje Taliouine.

« Ik ontdekte dat het gezin in extreme armoede in een huisje in de bergen leefde en dat de vader zijn zes kinderen alleen moest opvoeden », vertelt Leila. Ze besloot het gezin te helpen en startte een solidariteitsactie op internet.

Het initiatief werd een enorm succes. Een Nederlandse vereniging besloot te helpen en wist 25.000 euro voor het gezin in te zamelen. Met het geld werd onder meer een busje voor de vader gekocht waarmee hij kan werken en geld verdienen om zijn kinderen te onderhouden.

Leila zamelde ook kleren, poedermelk, luiers en andere spullen in voor het gezin. Volgens haar heeft het gezin nu genoeg voor zeker drie jaar. De jonge vrouw wilde echter nog iets meer doen. Enkele dagen geleden organiseerde ze een besnijdenisfeest voor de drie baby’s in haar eigen huis. Ze kreeg daarbij hulp van een kliniek in Taroudant.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team