Zoeken

Antwerpse Tour Amical trekt met 250 oldtimers naar Marokko

22 september 2021 - 12:40 - Wereld

©

De Antwerpse vereniging Tour Amical, vertrekt deze woensdag naar Marokko met zo’n 500 Belgische autoliefhebbers. Na een sabbatjaar door corona, opteerde het genootschap voor een route door Marokko voor oldtimerliefhebbers. De Tour Ah’mical rijdt van 22 tot 29 september door het koninkrijk, met bijna 250 classic cars.

De organisatie van de grootste oldtimer-rally in Europa, Tour Amical, moest vanwege de coronacrisis zijn editie van 2020 uitstellen naar dit jaar. De organisatie heeft voor dit jaar de route Tour Ah’mical door Marokko uitgestippeld. De wagens reizen met de boot en de bestuurders met het vliegtuig.

Lees ook: Autocoureur Carlos Sainz en Audi testen RS Q e-tron in Marokko

De Antwerpse Tour Amical-organisator Manu Stappaerts kan niet wachten om van start te gaan. "We zijn enorm blij dat we weer mogen vertrekken. Organisatorisch is dit door corona allerminst een evidentie. Maar het is gelukt", zegt hij in Het Laatste Nieuws. "De honger is groot. Dat merkten we aan de inschrijvingen. Met deze kleinere ’mixed’ Ah’mical rijden liefst 500 deelnemers in 250 classic cars mee, waar we normaal met ongeveer 160 koppels zitten".

De 17e editie van de Tour Amical met bestemming Rusland staat door corona al een jaar on hold en wordt als alles goed gaat in 2022 gereden. De Tour Ah’mical passeerde in 2014 ook al in Marokko. De doortocht gaat van Marokkaanse woestijnen tot grootsteden zoals Marrakech, Fez en Erfoud.

Lees ook: Nederlandse studenten doen mee aan Solar Challenge Morocco

Stappaerts heeft er alle vertrouwen in dat de doortocht goed zal verlopen. "De cijfers zijn er weer goed en de medewerking vanuit Marokko is fantastisch. We zijn de Marokkaanse autoriteiten enorm dankbaar. Zonder hen was er geen Ah’mical geweest. Alles verloopt covidveilig: we hebben eigen medici mee én een ambulance. De hotels zijn volledig door ons afgehuurd, dus de avondklok die nog in Marokko geldt - van 21u tot 5u - treft ons amper. Wij zitten veilig en wel op hotel."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team