Zoeken

Antwerpse burgemeester Bart De Wever en collega’s op iftar

11 juni 2018 - 15:20 - Wereld

©

De Antwerpse burgemeester Bart De Wever en meerdere andere politici hebben vrijdag aan een iftar deelgenomen in het Hilton Hotel.

Op initiatief van de vzw Fedactio werden voor de iftar ook leden van de vijf grootste wereldreligies uitgenodigd. Een honderdtal mensen waren aanwezig. Dat bericht Het Nieuwsblad.

Naast Bart De Wever waren ook onder meer Ludo Van Campenhout van N-VA, Philippe De Backer, Claude Marinower en Erica Caluwaerts van Open Vld, Caroline Bastiaens van CD&V, Jinnih Beels en Tom Meeus van sp.a en Wouter Van Besien van Groen aanwezig.

De Wever, bekend om zijn harde uitspraken over de moslims en de Marokkanen, noemde het evenement boeiend. "Er wonen 177 nationaliteiten in Antwerpen en dat brengt niet alleen veel kansen en connecties met zich mee, maar ook veel uitdagingen. Er is nog altijd veel apartheid: we wonen naast elkaar en niet met elkaar. We moeten een verbinding zoeken, maar over hoe dat moet zijn we het niet eens. Dat kan vanavond voer vormen voor boeiende gesprekken", aldus de burgemeester.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team