Zoeken

Anti-Marokkaanse leuzen bij protesten in Spanje

14 november 2023 - 13:00 - Wereld

©

Afgelopen zaterdag hebben duizenden mensen voor de negende opeenvolgende nacht geprotesteerd in Ferraz, nabij het hoofdkantoor van de Spaanse socialistische partij (PSOE) in Madrid, om te protesteren tegen de PSOE-Junts overeenkomst. Tijdens deze demonstraties werden anti-Marokkaanse leuzen gescandeerd.

"Puigdemont, in de gevangenis", "Pedro Sánchez verrader", "Felipe, verdedig je natie", "MENAS verlaat Madrid", "Jullie hebben geen lef met de Moren", "Geen Moren, Spanje is geen dierentuin". Dit waren enkele van de slogans die werden geroepen door de duizenden demonstranten.

Lees ook: Nieuwe spanningen na aankomst nummer 2 Polisario in Spanje?

Volgens gegevens van de regeringsdelegatie in Madrid namen ongeveer 1700 mensen deel aan deze demonstratie. De protestbeweging tegen de overeenkomst tussen de PSOE en Junts escaleerde nadat sommige demonstranten met vuurwerk en flessen naar de politie begonnen te gooien en probeerden de beveiligingsbarrière te doorbreken, meldt El Diario.

Lees ook: Landmacht: Marokko sterker dan Spanje

Na meerdere waarschuwingen moest de politie geweld gebruiken om de demonstranten uiteen te drijven. Zeker 14 personen zijn gearresteerd. Donderdag waren al 24 demonstranten aangehouden. Vrijdag was er minder opkomst en werd één persoon gearresteerd. Twee politieagenten en een journalist raakten gewond.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team