Zoeken

Amsterdamse criminelen wilden ’Noffel’ liquideren in Berlijn

7 januari 2021 - 11:20 - Wereld

©

In de zomer van 2015 trokken Amsterdamse criminelen naar het Duitse Berlijn om daar rivaal Naoufal F., alias Noffel, te liquideren. Een drama bleef uit omdat hun doelwit niet opdook. Justitie wil die drie mannen nu voor de rechter brengen. Het Parool reconstrueerde de vermeende liquidatiepoging op Noffel.

Noffel werkte mee aan het opzetten van de liquidatie van de Iraanse Ali Motamed in Almere in 2015. Een deel van datzelfde jaar zat hij ondergedoken in Berlijn, maar daar waren zijn rivalen van op de hoogte. Ze stuurden een groep mensen om de liquidatie uit te voeren.

Volgens het dossier dat Het Parool heeft gelezen was het plan om Noffel dood te schieten in een café in een drukke winkelstraat in Berlijn. Dat er mogelijk onder het publiek slachtoffers zouden vallen was volgens de betrokkenen geen probleem, zo concludeert de recherche in het dossier dat zich baseert op berichtenverkeer van een groepje bekende Amsterdamse criminelen. Berlijn ontsnapte in de zomer van 2015 aan een wilde schietpartij doordat het doelwit niet kwam opdagen.

De verdachten van de geplande liquidatie van Noffel zijn al langer bekend bij de politie. Sommigen van hen werden eerder al tot dertig jaar celstraf veroordeeld voor de vergismoord op Djordy Latumahina. Noffel werd enkele maanden na de mislukte liquidatie in Dublin gearresteerd, waarna hij schuldig werd bevonden aan meerdere liquidaties. Volgens de rechtbank mag hij nooit meer de samenleving in.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team