Zoeken

Amsterdamse zussen Sofia en Najoua mogen in Nederland blijven

17 april 2021 - 10:00 - Wereld

©

De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) heeft vandaag de zaak ingetrokken van de Amsterdamse zussen Sofia en Najoua. Zij dreigden te worden uitgezet naar Marokko, maar mogen nu in Nederland blijven.

Sofia en Najoua wonen al zeventien jaar illegaal in Amsterdam omdat hun moeder nooit een verblijfsvergunning voor hen heeft aangevraagd. In Amsterdam verhuisden de zussen 25 keer. Ze woonden ongeveer tien jaar in een kelderbox bij de A10. Desondanks haalden ze hun havo- en vwo-diploma’s op het Comenius Lyceum.

De rechter oordeelde in de zaak van Sofia en Najoua in februari dat ze in Nederland mochten blijven, maar de IND ging in beroep tegen de beslissing. De zusjes verschenen de afgelopen tijd regelmatig in de media en trokken daarmee de aandacht van meerdere partijen in de Tweede Kamer. Partijen stelden hierover Kamervragen omdat ze vinden dat Sofia en Najoua niet verantwoordelijk zijn voor hun situatie, noch voor de daden van hun ouders, schrijft NOS.

IND liet op vrijdag 16 april weten dat ‘de verweersters’ een verblijfsvergunning is verleend. Het beroep tegen de uitspraak is ingetrokken en de zussen krijgen de proceskosten vergoed.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team