Zoeken

In Amsterdam doodgeschoten Marokkaanse tiener was niet doelwit

28 januari 2018 - 10:00 - Wereld

©

Het lijkt er steeds meer op dat Mohammed Bouchikhi niet het echt doelwit was van de schietpartij van vrijdag in Amsterdam. De daders hadden het waarschijnlijk gemunt op Gianni L., die ernstig gewond raakte.

Volgens de politie was de tiener van Marokkaanse afkomst onbekend bij de politie. Hij werkte als stagiair in een buurthuis.

Bij het schietincident in het buurthuis waar Mohammed werkte zou een tiental keer zijn geschoten. Een 20-jarige vrouw, die ook als stagiaire in het buurthuis werkte en die op het moment van de schietpartij achter de bar stond, werd in haar been geraakt.

De vluchtauto van de daders, een zwarte BMW 1-serie, werd deels uitgebrand in een wijk in Amsterdam Zuidoost teruggevonden.

Gianni L., waarvan de politie vermoedt dat hij het echte doelwit was, was op 23 november al gewond geraakt bij een schietpartij in de stad. De 19-jarige Ayman Mouyah was toen doodgeschoten en twee vrienden van hem raakten gewond. De schietpartij had toen een verband met een slepende straatruzie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team