Zoeken

Algerije dringt aan voor Amine El Ouazzani

26 oktober 2023 - 23:20 - Sport

©

De pogingen van de Algerijnse voetbalfederatie (FAF) om Amine El Ouazzani te overtuigen om voor de Fennecs uit te komen, blijken onsuccesvol te zijn geweest. De afgelopen dagen meldden Algerijnse media dat de Marokkaanse international "niet van belang is voor Algerije". Enkele maanden geleden beweerden dezelfde media echter dat de FAF contact had opgenomen met Amine El Ouazzani in een poging om hem te overtuigen van sportnationaliteit te veranderen.

Met een Marokkaanse vader en een Algerijnse moeder heeft de 22-jarige speler van EA Guingamp in de Franse tweede divisie de mogelijkheid om voor een van beide landen te spelen. Hij koos echter al voor Marokko en won met Jong Marokko de Afrika Cup U23, meldt H24 Info.

Lees ook: Yassine Benrahou keert Algerije rug toe en kiest Marokko

De plotselinge interesse van Algerije in de Marokkaanse international volgde op een interview dat hij afgelopen april gaf, waarin hij zijn liefde voor zowel Marokko als Algerije verklaarde. "Ik ben opgegroeid met de liefde voor Marokko van mijn vader, maar ik ben ook Algerijns via mijn moeder, en veel mensen weten dat niet. Ik ben beide en heb een even sterke band met Algerije omdat de familie waarmee ik ben opgegroeid, de familie aan mijn moeders kant was, die met mij in Grenoble heeft gewoond," zei de jonge speler.

Lees ook: Marokko verslaat Spanje: Youssef Enriquez Lekhedim (Yusi) kiest Marokkaans elftal

Amine El Ouazzani is een opkomend talent in de Franse Ligue 2. In de 11 wedstrijden die dit seizoen zijn gespeeld, heeft de Jonge Atlas Leeuw al 6 doelpunten gemaakt en 4 assists gegeven.

Bladna.nl