Zoeken

Amerikaanse mormoon vertelt over uitzonderlijke relatie met Marokkaanse vluchteling

6 september 2016 - 13:40 - Gemeenschap

┬ę

Soufiane El Yassami en Carly Harris hebben al maanden een uitzonderlijke liefdesrelatie. Hij is een Marokkaanse vluchteling, zij een Amerikaanse mormoon.

USA Today vertelde eind vorige week hun verrassend verhaal. Soufiane en Carly ontmoetten elkaar in een vluchtelingenkamp in Griekenland waar de jonge Amerikaanse als vrijwilliger werkte.

Ze vertrok na in december 2015 een reportage over de situatie van vluchtelingen te hebben gezien. Samen met haar neef namen ze een vlucht naar Griekenland en belandde in het vluchtelingenkamp Camp Moria. Daar verblijven ruim 2000 vluchtelingen.

Carly hielp zoals ze kon, ze deelde dekens, voedsel en warme kleren uit, babbelde met de vrouwen en speelde met de kinderen. Ze ontmoette er Soufiane terwijl ze kleren uitdeelde. De jonge Marokkaan gaf haar een compliment over haar mooie ogen. De twee werden vrienden en later geliefden.

Na een maand moest Carly terug naar de Verenigde Staten om haar studies af te maken. Kort na haar terugkeer vernam ze dat een groepje Marokkaanse vluchtelingen was gearresteerd. Ze wist onmiddellijk dat Soufiane erbij hoorde. Hij was samen met andere mensen bij een politiekantoor documenten gaan vragen om naar Europa te reizen. In plaats daarvan werd hij gearresteerd en naar een gevangenis gebracht waar ruim 600 Marokkanen en Algerijnen worden vastgehouden. Zijn enige optie, naar Marokko terugkeren, wat hij voor het moment weigert.

Soms lukt het Soufiane om een agent om te kopen en zo op internet te gaan. De twee blijven op die manier in contact en hopen elkaar snel terug te zien.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team