Zoeken

Bekende Amerikaanse schrijver bekeert zich tot de islam

12 maart 2024 - 17:30 - Wereld

©

De Amerikaanse schrijver, activist en voormalig predikant Jeffrey Shaun King heeft zich aan het begin van de Ramadan bekeerd tot de islam. Hij zegt dat hij hiertoe bewogen is door de "zes maanden van lijden en pijn die de Palestijnen hebben doorstaan".

King en zijn vrouw Rai bekeerden zich maandag tot de islam. In een video op Instagram en Facebook is te zien hoe het koppel de Sjahada uitspreekt in een moskee in Texas, onder leiding van de Amerikaanse moslimgeleerde Omar Suleiman, een vriend van King van meer dan tien jaar. "Samen reciteerden we de Sjahada en bekeerden we ons tot de islam om de Ramadan te beginnen. Het was een prachtige, krachtige en betekenisvolle dag die we nooit zullen vergeten", schreef King. Na de avondgebeden ging hij met zijn vrouw naar huis.

Lees ook: Thomas Partey na bekering met Marokkaanse getrouwd

De 44-jarige Jeffrey Shaun King, die vroeger predikant was, zegt dat zijn bekering tot de islam is ingegeven door de "zes maanden van lijden en pijn die de Palestijnen hebben doorstaan". "Ik was diep geraakt door het feit dat mensen in de meest gevaarlijke en traumatische plek op aarde, die soms alleen maar puin en de overblijfselen van hun familie zien, toch zin en doel in hun leven kunnen vinden", aldus King, die zijn steun voor Palestina uitsprak. "Hun geloof en toewijding aan de islam hebben niet alleen mijn hart geopend, maar ook dat van miljoenen mensen over de hele wereld."

Lees ook: Jennifer Grout spreekt over bekering tot de Islam (video)

Jeffrey Shaun King, die bekend staat om zijn engagement voor burgerrechten en zijn steun aan de Palestijnse zaak, heeft kritiek geuit op de censuur van zijn accounts op sociale media en de bedreigingen die hij heeft ontvangen. Hij claimt dat de Israëlische regering hierbij betrokken zou kunnen zijn.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team