Zoeken

Amerikaanse Marokkaan koopt basketbalclub voor 550 miljoen

23 april 2014 - 11:57 - Marokkanen in het buitenland

©

Marc Lasry, zakenman van Marokkaanse afkomst, heeft samen met Wesley Edens de professionele basketbalclub Milwaukee Bucks gekocht voor 550 miljoen dollar. De NBA-club werd in 1968 opgericht.

Marc Lasry werd in Marrakech geboren in een Joods-Marokkaanse familie. Als kind vertrok hij met zijn familie naar deVerenigde Staten. Zijn kindertijd beschrijft hij als arm. Vandaag behoort hij volgens Forbes tot de rijkste miljardairs in de wereld, met een fortuin van 1,7 miljard dollar. Lasry is CEO en mede-oprichter van Avenue Capital Group.

Volgens Jsonline kwam Lasry’s familie naar de VS met bijna niets. Hij deelde jarenlang een kamer met zijn twee zussen in Connecticut. Dankzij een studiebeurs lukte het hem in 1981 een diploma in geschiedenis te halen aan de Clark University in Worcester. In 1984 studeerde hij af in rechten aan de New York Law School.

Na een tijdje in een rechtbank te hebben gewerkt besloot hij geld in de beurs te investeren. Hij richtte samen met zijn zus, Sonia Gardner, Avenue Capital Group op. Eind maart had de groep een geschatte klantenportefeuille van 13,6 miljard dollar.

Marc Lasry is getrouwd en heeft 5 kinderen. Hij werd een tijd getipt om de Amerikaanse ambassadeur in Rabat worden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team