Zoeken

Toekomstige Marokkaanse miljardairs volgens Forbes

18 mei 2014 - 23:09 - Marokko

©

Het aantal Marokkaanse multimiljonairs blijft toenemen. Volgens Forbes heeft Marokko ook minder bekende miljardairs dan Othman Benjelloun, Moulay Hafid Elalamy, Miloud Chaabi of nog Aziz Akhannouch.

Deze Marokkaanse ondernemers hebben imperiums opgebouwd in uiteenlopende sectoren zoals de landbouw, voeding, bouw, energie en distributie. Zij zijn de toekomst van Marokko. Volgens Forbes zullen hun namen binnenkort worden opgenomen in de ranking van rijkste mannen van Afrika.

Brahim Zniber, 94, landbouw

Brahim Zniber is de oprichter van Diana Holding, agrarisch conglomeraat met een jaarlijkse omzet van 3 miljard dollar en bijna 8000 medewerkers. De groep bestaat sinds 1956. Het produceert eetbare oliën, wijn, vlees en exploiteert tuinderijen. Diana Holding bezit onder meer 2000 hectare wijngaarden in Meknes en is de grootste producent van wijn en sterke drank in Marokko. Het bedrijf verkoopt jaarlijks 35 miljoen flessen wijn van het merk ’Les Celliers de Meknes’ en produceert ook CaracTerre, bekende olijfolie merk.

Said Alj, 60, voedsel

Said Alj is de voorzitter van Sanam Holding, Marokkaanse beleggingsonderneming met belangen in voedselproductie, financiën, hotels en distributie. Sanam Holding werd in 1986 opgericht en is meerderheidsaandeelhouder in verschillende grote Marokkaanse bedrijven.

Abdelouahed El Alami, staal en bouw

Abdelouahed El Alami is de baas van El Alami Group, een industrieel conglomeraat opgericht in 1950 door zijn vader Abdelaziz El Alami. In de jaren 60 en 70 was de groep vooral actief in de meelindustrie. In de loop der jaren is het bedrijf zich gaan specialiseren in de staal en bouwsector, horeca en commercieel vastgoed. De groep heeft een jaarlijkse omzet van 150 miljoen dollar.

Mohammed Karim Lamrani, 94, investeringen

Mohamed Karim Lamrani, Premier van Marokko tussen 1971 en 1994, is één van de meest welvarende beleggers in Marokko. Hij is de oprichter van Safari Group. De holding heeft onder meer belangen in Marokkaanse banken, textielfabrikant Mafaco en Landrover en BMW-distributeur Smeia. Aan het hoofd van Safari Group staat Saida Lamrani, 67 en de oudste dochter van Mohamed Karim Lamrani.

El Hachmi Boutgueray, 42, investeringen

El Hachmi Boutgueray is de baas van Anwar Invest, beleggingsmaatschappij met een omzet van 350 miljoen dollar. Het bedrijf heeft belangen in de voedselsector, vastgoed, energie en logistiek. Anwar Invest gebruikt ruim 4000 mensen in 20 dochterondernemingen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team