Zoeken

Amerikaan krijgt levenslang voor moord op drie moslims

15 juni 2019 - 11:40 - Wereld

©

Craig Hicks, een Amerikaan die in februari 2015 drie moslimstudenten had vermoord, is tot een levenslange gevangenisstraf veroordeeld in de Verenigde Staten.

De vijftiger had schuldig gepleit om de doodstraf te vermijden en hield vol dat hij niet uit racisme had gehandeld maar dat het om een uit de hand gelopen buurtconflict ging. Het tegendeel werd echter bewezen.

Hicks schoot Deah Barakat (23), zijn vrouw Yusor Abou-Salha (21) en haar zus Razan Abou-Salha (19) dood in de universitaire stad Chapel Hill in North-Carolina.

Een filmpje die door Deah Barakat net voor zijn dood werd opgenomen werd woensdag tijdens het proces getoond. In de video is te zien dat Hicks bij de slachtoffers aanbelt om te klagen over het feit dat ze hun auto op zijn plaats zouden hebben geparkeerd, wat niet waar was. Het onderzoek toonde later aan dat Hicks een echte haat voelde voor moslims en buitenlanders. De politie van Chapel Hill bevestigde dat pas vier jaar na de moord en betuigde spijt over de manier waarop de zaak was behandeld.

De moord op de drie jonge moslims had voor veel ophef gezorgd in de Verenigde Staten. Barack Obama, toen nog president, had de moorden ferm veroordeeld en over de "onaanvaardbare vrees" waarin Amerikaanse moslims leefden gesproken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team