Zoeken

Amerika dwingt Marokko om controles te versterken op luchthavens

9 juli 2014 - 22:35 - Marokko

©

Onder druk van de Verenigde Staten die vrezen voor nieuwe terroristische aanslagen, hebben de Marokkaanse autoriteiten de veiligheidsmaatregelen moeten versterken in de Marokkaanse luchthavens. Vooral in Casablanca werden de controles opgeschroefd. De maatregel werd sinds vorige week verwacht en is reeds in verschillende Europese landen van kracht.

Officieel is er in Marokko niets veranderd. In een verklaring raadt het Marokkaanse ministerie van Transport enkel reizigers aan om vroeg op de luchthaven te zijn, dit om eventuele vertragingen bij het vertrek te vermijden.

Dit bericht is bijna identiek aan een mededeling van het Franse directoraat-generaal voor de burgerluchtvaart (DGCA) die dezelfde dag werd gepubliceerd. Ook in het Europees land wordt aan reizigers gevraagd om vroeg op het vliegveld te zijn om "ongemakken en moeilijkheden bij het instappen op het vliegtuig te vermijden".

Aan de oorsprong van al deze nieuwe maatregelen, de spanningen in het Midden-Oosten en met name in Syrië en Irak, twee landen die bedreigd worden door soennitische jihadisten van de Islamitische Staat. De Amerikaanse autoriteiten die de maatregelen oplegden blijven echter vaag over het onderwerp.

Goede raad: laad je smartphone, laptop of tablet vooraf op

Tot de door de Amerikaanse regering opgelegde maatregelen, behoort de onmogelijkheid voor reizigers om met niet geladen smartphones, laptops en tabletten op een vliegtuig te stappen.

Ben je dus van plan om naar de Verenigde Staten te vliegen, dan kan je best je toestel op voorhand opladen. Hierdoor kunnen de autoriteiten controleren of je materiaal niet verkeerd werd gemanipuleerd. Is je toestel niet geladen dan kan deze in beslag worden genomen, net zoals het nu het geval is met vloeistoffen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team