Zoeken

Controverse nadat Younes Lalami wedstrijd tegen Israëliërs weigert

28 november 2023 - 22:00 - Sport

©

De Marokkaanse tennisser Younes Lalami Laaroussi heeft in een opvallende zet geweigerd te spelen tegen de Israëliërs Amit Vales en Lior Goldenberg in de kwartfinale van het dubbelspel van het ITF-toernooi in Griekenland.

Lalami nam dit besluit na de kwartfinale te hebben bereikt samen met zijn Zweedse partner Simon Freund, waar ze het Griekse duo Stefanos Sakellaridis en Michalis Sakellaridis versloegen.

Lees ook: Marokko boycot tenniswedstrijd tegen Israël

De beslissing van Lalami om zich terug te trekken uit de wedstrijd, als protest tegen de Israëlische aanvallen in Gaza, heeft op sociale media tot gemengde reacties geleid. Sommigen bekritiseren zijn actie omdat hij sport met politiek vermengt en noemen het ’laf en hypocriet’, terwijl anderen zijn symbolisch gebaar juist toejuichen.

Het is niet de eerste keer dat Marokkaanse sporters weigeren deel te nemen aan wedstrijden tegen Israëlische teams. In 2016 weigerde het Marokkaanse rolstoeltennisteam te spelen tegen Israël, wat resulteerde in een schorsing van twee jaar.

Lees ook: Marokkaans tennisteam geschorst na weigeren wedstrijd tegen Israël

Deze boycotacties tegen Israël, die waren gestopt na de normalisatie van de betrekkingen tussen Rabat en Tel Aviv, zijn hervat sinds het begin van het gewelddadig offensief tegen Gaza.

Bladna.nl