Zoeken

Allal Al Qadous veroordeeld voor laster tegen prins Moulay Rachid

13 juli 2021 - 18:20 - Marokko

©

De bekende Marokkaanse influencer Mustapha Semlali, bij het publiek bekend onder de naam "Allal Al Qadous", is tot twee jaar celstraf en een boete van 5000 dirham veroordeeld voor het belasteren van prins Moulay Rachid.

De 53-jarige Semlali verwierf zijn bekendheid in 2014 toen een video waarin hij een verstopte afvoerput in een straat in Rabat eigenhandig wist te ontstoppen, viraal was gegaan op sociale media. In de video is te zien hoe hij door wijkbewoners wordt toegejuicht omdat hij de ondergelopen straat met zijn spontane actie weer begaanbaar heeft gemaakt. Sindsdien kregen de traditionele media maar geen genoeg van deze volksheld.

Semlali wist zijn plotselinge roem te verzilveren door zijn eigen YouTube-kanaal op te richten met de titel "3alal l9adoss". De video’s waarin hij instructies geeft over sportoefeningen en zijn visie op mannelijkheid en het leven in het algemeen deelt, zijn duizenden malen bekeken.

De carrière van Allal Al Qadous als influencer verliep vlot totdat er een video van hem verscheen waarin hij prins Moulay Rachid ervan beschuldigde op illegale wijze de waterbron Ain Ifrane in het Midden-Atlasgebergte als zijn eigendom te hebben geclaimd. Hiervoor werd Semlali vervolgd op grond van "het ondermijnen van het instituut van de monarchie" en "het verspreiden van beschuldigingen van valse feiten die bedoeld zijn om de privacy van individuen te schaden, hen te belasteren en een constitutionele instelling te ondermijnen".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team