Zoeken

Algerijnse zender onder vuur wegens laster tegen Mohammed VI

16 februari 2021 - 20:00 - Marokko

©

De Marokkaanse vereniging van media en redacteuren (ANME) heeft kwaad gereageerd op de aanvallen op Koning Mohammed VI van de Algerijnse televisiezender Echorouk.

"Deze onethische, onbeschaamde en vernederende aanvallen op Marokkaanse instellingen en vooral op de monarchie, zijn een verwerpelijke daad voor het beroep van journalist", schrijft ANME in een persbericht.

"Wie de Vader van de Natie, die garant staat voor zijn stabiliteit en de beschermer van zijn grenzen is, aanvalt, valt alle Marokkanen binnen en buiten het koninkrijk aan", vervolgt de organisatie.

De vereniging roept Algerijnse mediaprofessionals op om de werkwijze van Echorouk aan de kaak te stellen, en verwijst daarbij naar de ethiek die het beroep van journalist vereist. Ook vindt de ANME dat de media respect moet hebben voor Marokkaanse zaken, en voornamelijk de monarchie "die voor de Marokkanen een rode lijn is die niet mag worden overschreden".

Tijdens een programma op de zender was Marokko het doelwit van haat en aanvallen gebaseerd op valse informaties. Voor de animator van de show zijn de woorden "jood" en "zionist" hetzelfde en is de Sahrawi Arabische Democratische Republiek (SADR) een "door de Afrikaanse landen erkende entiteit". Deze verklaringen tonen opnieuw aan dat Algerije de erkenning van de Sahara als Marokkaans grondgebied door de Verenigde Staten nog niet heeft geaccepteerd, aldus ANME.

Volgens de organisatie mag een dergelijk gedrag "niet worden genegeerd of getolereerd onder het voorwendsel van vrijheid van meningsuiting, want vrijheid van meningsuiting bestaat niet in Algerije".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team