Zoeken

Algerijnse leger wendt zich (opnieuw) tot Rusland in wapenrace met Marokko

16 april 2024 - 20:00 - Sport

©

Algerije en Rusland breiden hun militaire en defensieve samenwerking verder uit. Dat werd maandag bekendgemaakt na een ontmoeting tussen de Algerijnse president Abdelmadjid Tebboune en de speciale Russische gezant voor het Midden-Oosten en Afrika, Mikhail Bogdanov.

Tijdens het gesprek in Algiers werd ingegaan op "de voortzetting van de versterking van de multidimensionale Russisch-Algerijnse betrekkingen", aldus het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken. "Moskou en Algiers benadrukten hun streven naar het behoud van regelmatige en nauwe contacten en de opbouw van wederzijds voordelige samenwerking op economisch, handels-, energie-, investerings-, cultureel en humanitair gebied."

Lees ook: Algerije zoekt nieuwe wapenleveranciers in crisis met Marokko

Bogdanov herhaalde de Russische bereidheid om Algerije te blijven steunen bij het versterken van zijn defensiecapaciteiten. Algerije is al jarenlang de grootste importeur van Russische wapens in Afrika.

Lees ook: Verhoogt Algerije wapeninvoer uit Rusland door Marokko?

De samenwerking tussen Algerije en Rusland is de laatste tijd flink toegenomen. In juni 2023 ondertekenden beide landen in Moskou een verklaring over "versterkt strategisch partnerschap". De Algerijnse regering ziet Marokko als een toenemende bedreiging en zoekt steun bij Rusland om zijn leger te moderniseren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team