Zoeken

Algerije houdt grootschalige militaire oefening nabij Marokko (video)

26 mei 2024 - 13:00 - Wereld

©

Terwijl Marokko en de Verenigde Staten van 20 tot 31 mei 2024 de gezamenlijke militaire oefening "African Lion" uitvoeren, heeft Algerije een grootschalige militaire oefening genaamd "Chihab 2024" gehouden in de buurt van de Marokkaanse grens.

Deze oefening, die plaatsvond op het schiet- en oefenterrein van Rdjem Demmouche en onder toezicht stond van de stafchef van het Algerijnse leger, generaal Saïd Chengriha, betrok eenheden van de 38e gemechaniseerde infanteriebrigade, evenals eenheden voor technische, lucht- en luchtverdedigingsondersteuning.

Lees ook: Grootste militaire oefening van Afrika vindt plaats in Marokko

Volgens waarnemers is deze Algerijnse militaire oefening bedoeld om een ​​duidelijke boodschap uit te sturen: Algerije is klaar om zijn grenzen te verdedigen tegen elke bedreiging. Deze krachtpatserij komt in een context van toegenomen spanningen tussen Marokko en Algerije, met name vanwege de kwestie van de Sahara.

De "African Lion"-manoeuvres, waaraan ongeveer 7000 militairen uit 20 landen en de NAVO deelnemen, behoren tot de grootste militaire oefeningen in Afrika. Deze 20e editie heeft tot doel de interoperabiliteit tussen de deelnemende legers te versterken en gevechtstechnieken te perfectioneren in verschillende scenario’s, met inbegrip van de strijd tegen massavernietigingswapens.

Het oefenprogramma omvat tactische trainingen op het land, op zee en in de lucht, speciale troepen- en luchtlandingsoefeningen, evenals een oefening in operationele planning voor stafofficieren. Er zijn ook academische trainingen en civiele en militaire acties gepland.

Lees ook: Ex-Algerijnse minister vraagt VN om "African Lion 2024" te annuleren

"African Lion 2024" toont de sterke banden tussen Marokko en de Verenigde Staten. Deze militaire samenwerking is onderdeel van een strategisch partnerschap tussen de twee landen, gericht op het bevorderen van stabiliteit en veiligheid in de hele regio.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team