Zoeken

Algerijnse ambassadeur in Rabat hekelt Marokkaans offensief in Guerguerat

24 november 2020 - 11:00 - Marokko

©

De ambassadeur van Algerije in Rabat, Abdelhamid Abdaoui, is niet blij met de steun van de Organisatie van de Islamitische Wereld voor Onderwijs, Wetenschappen en Cultuur (ICESCO) voor de Marokkaanse militaire actie in de bufferzone van Guerguerat.

De Algerijnse diplomaat heeft het hoofdkantoor van ICESCO bezocht om daar te spreken met de Saoedische directeur van de organisatie, Mohamed Al Malik, meldt L’Expression. Tijdens dit gesprek zou hij hun stellingname in de kwestie van de recente militaire acties van Marokko in de Marokkaanse Sahara, hebben afgekeurd.

Na de bijeenkomst heeft ICESCO een verklaring afgelegd. In een persbericht meldt Al Malik dat Algerije "zijn financiële bijdrage aan de begroting van 2019 heeft betaald en zich voorbereidt om zijn lidmaatschapsbijdrage voor 2020 te betalen".

In opdracht van Koning Mohammed VI heeft het Marokkaanse leger (FAR) op vrijdag 13 november een veiligheidskordon opgetrokken in de bufferzone bij Guerguerat om het verkeer van goederen en personen tussen Marokko en Mauritanië veilig te stellen. Marokko zag zich genoodzaakt om deze operatie uit te voeren vanwege de acties van Polisario-militieleden. Volgens de Polisario heeft Marokko met dit ingrijpen het staakt-het-vuren geschonden dat sinds 1991 van kracht was. Algerije is een trouwe bondgenoot van de Polisario.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team