Zoeken

Algerije zet dertigtal Marokkanen land uit

12 december 2022 - 09:00 - Wereld

©

Algerije heeft de grenzen met Marokko geopend om een dertigtal Marokkanen die in de administratieve gevangenissen van het land vastzaten, uit te zetten.

Het buurland zou de slagbomen aan de grensovergang Zouj Bghal bij Oujda uitzonderlijk hebben geopend om 34 Marokkanen - waaronder een vrouw en haar twee minderjarige kinderen en een niet-begeleide minderjarige - die werden vastgehouden, uit te zetten, meldt Hespress.

Lees ook: Algerije zet Marokkanen uit

Bij hun aankomst in Marokko doorliepen zij de verschillende procedures voor identiteitscontrole en werden vervolgens vrijgelaten, behalve één persoon die door de politie werd gezocht op verdenking van familieverwaarlozing en werd overgedragen aan de politie in Temara.

Lees ook: Algerije overweegt uitzetting honderden Marokkanen

Algerije sloot zijn grenzen met Marokko in 1994. Dat gebeurde nadat Rabat Algiers had beschuldigd van betrokkenheid bij de aanslag op het hotel Asni in Marrakech en een visumplicht had ingevoerd voor Algerijnse onderdanen. In de loop der jaren zijn de betrekkingen tussen de twee landen bekoeld. In augustus 2021 verbrak Algiers de banden met Rabat. Sindsdien zijn de betrekkingen tussen de twee buurlanden gespannen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team