Zoeken

Algerije-Marokko, een "onvoorspelbaar" wedstrijd voor Rabah Saadane

25 maart 2011 - 09:14 - Sport

©

De voormalige coach van het Algerijns elftal, Rabah Saadane, geeft net voor de ontmoeting tussen Marokko en Algerije, zijn mening over de wedstrijd. Volgens Saadane is de ontmoeting onvoorspelbaar, maar "Algerije is in staat iedereen te verslaan".

"De druk zal heel hard zijn op Algerije, zij mag niet verliezen als ze wil hopen op een kwalificatie voor de ACN-2012. Ze moet gewoon winnen. De Marokko van Gerets lijkt volop open te bloeien en doet me denken aan Algerije in 2008-2009. Deze wedstrijd is onvoorspelbaar, maar Algerije is in staat iedereen te verslaan", aldus Rabah Saadane.

Saadane, verwijzend naar de laatste ontmoeting tussen Marokko en Algerije (3-1) tijdens de kwart-finale van de ACN-2004, zegt: "We misten cohesie, Marokko was gewoon sterker". Er zijn verschillende redenen voor de voormalige coach: een jonge, slecht voorbereid team, verstoord door incidenten in de tribunes. "Het was al een hele prestatie zo ver te zijn gekomen".

De wedstrijd Algerije-Marokko gepland op zondag 27 maart in Annaba is de enige kans voor Algerije om in aanmerking te komen voor de ACN-2012. Marokko, tweede van Groep D met 4 punten, zou al geselecteerd worden met een gelijkspel.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team