Zoeken

Machtsvertoon Algerijns leger bij grens Marokko

1 september 2020 - 19:40 - Wereld

©

Algerije heeft op 26 en 27 augustus bij de grens met Marokko militaire oefeningen georganiseerd. De gekozen plek is niet toevallig. Rabat zou namelijk een ​​militaire basis willen bouwen nabij Jerada en de Algerijnse grens.

De oefeningen vonden plaats onder toezicht van Saïd Chanegriha, stafchef van het Nationaal Volksleger (ANP), in Mers-El-Kebir bij Oran. Tijdens de oefeningen werden onder meer raketwerpers gebruikt.

Het is de derde keer dat het Algerijns leger oefeningen organiseert bij de grens met Marokko sinds de publicatie van berichten over de bouw van een basis van de Royal Armed Forces bij Jerada. De eerste oefening van het Algerijns leger vond op 10 juni plaats in Bechar en de tweede oefening op 17 juni in Oran.

Algerije heeft langs de grens met Marokko meerdere militaire bases. Satellietbeelden die enkele weken geleden door Marokko waren vrijgegeven tonen aan dat de meest dichtbijgelegen kazerne van Algerije op slechts 6 km van Marokko is gelegen. Drie bases beschikken bovendien over het Russische S-300 luchtafweersysteem. De overgrote meerderheid van deze bases zijn heel recent.

Marokko heeft ook de bouw van een militaire basis bij Jerada ferm ontkend. Wel wordt de aanleg van een kazerne bevestigd om militaire infrastructuren uit stedelijke gebieden te verplaatsen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team