Zoeken

Tebboune sluit gewapend conflict tussen Algerije en Marokko uit

7 juli 2020 - 15:20 - Wereld

©

Abdelmadjid Tebboune heeft zaterdag tijdens een interview laten weten dat er geen militair conflict zal komen tussen zijn land en Marokko.

De Algerijnse president was te gast bij France24. Volgens hem komt er geen gewapend conflict tussen de twee buurlanden. "Ik denk het niet, wijsheid heeft altijd de overhand gehad tussen de twee landen.", aldus Tebboune.

Volgens het staatshoofd is "de escalatie tot nu toe altijd mondeling geweest, maar we merken dat onze Marokkaanse broeders naar een andere vorm overstappen".

Abdelmadjid Tebboune hield tevens vol dat Algerije geen enkel probleem heeft met Marokko. "Ik hoop dat het ophoudt. We wensen de broederlijke Marokkanen het grootste geluk en ontwikkeling toe. We hebben geen probleem met de Marokkanen. Het lijkt erop dat het de Marokkaanse broeders zijn die een probleem hebben met ons. We hebben ook geen probleem met de Koning van Marokko."

Tijdens het interview werd ook gesproken over de Sahara. Voor de Algerijnse president is de sluiting van de grenzen tussen Algerije en Marokko "een reactie op een vernederende actie tegen het Algerijns volk". De grenzen werden namelijk gesloten toen Marokko een visumplicht invoerde voor Algerijnen. "Het heeft niets te maken met de Sahara.", aldus Tebboune, volgens wie de oplossing bij Marokko ligt.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team