Zoeken

Algerije boycot Marokko opnieuw

29 april 2024 - 21:00 - Marokko

©

De Algerijnse turnfederatie (FAG) heeft besloten om haar teams terug te trekken van de Afrikaanse kampioenschappen artistieke gymnastiek die op 30 april in Marrakech van start gaan. De beslissing komt voort uit een niet-goedgekeurde aanvraag door het Algerijnse ministerie van Jeugd en Sport om deel te nemen aan het evenement.

"We betreuren het te moeten meedelen dat we onze deelname aan de komende Afrikaanse kampioenschappen artistieke gymnastiek in Marrakech van 30 april tot 7 mei 2024 moeten annuleren", aldus Ali Zaater, voorzitter van de Algerijnse turnfederatie, in een brief aan zijn Marokkaanse tegenhanger Abdel-Sadek Bitari.

Lees ook: RS Berkane-spelers als helden onthaald in Marokko (video)

Het is niet de eerste keer dat Algerije zich terugtrekt uit een sportevenement in Marokko. Vorige week werd ook een handbalwedstrijd tussen de twee landen geannuleerd vanwege een geschil over de Marokkaanse shirts, waarop een kaart van Marokko met de Sahara stond afgebeeld.

Lees ook: Marokko-Algerije: shirt-oorlog...

Een geschil over het shirt met de volledige kaart van Marokko dat door de Marokkaanse spelers werd gedragen, leidde ook tot de annulering van de heen- en terugwedstrijd van de halve finale van de CAF Confederation Cup tussen Union Sportive de la Médina d’Alger en het Marokkaanse team RS Berkane.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team