Zoeken

Alcoholtests vanaf september in Marokko

23 augustus 2011 - 17:00 - Marokko

©

De toepassing van alcoholtests in Marokko zal effectief zijn na de maand Ramadan. De vraag is of de maatregel, die de woede had gewekt van de Partij Gerechtigheid en Ontwikkeling (PJD) in 2008, zich ditmaal rustig zal verlopen?

In 2008 had de PJD gevonden dat de meting van het alcoholgehalte in het bloed van bestuurders gelijk was aan het "indirect door de vingers zien van het gebruik van alcohol, wetende dat deze door wet verboden is voor moslim Marokkanen".

De maatregel, zeer gewaardeerd door de Marokkanen volgens een onderzoek van TNS Marokko in januari 2011, is tot nu toe niet betwist door de islamisten in tegenstelling tot wat sommige media dezer dagen beweren.

Agenten van de nationale veiligheid en de koninklijk rijkswacht zullen dus binnenkort worden uitgerust met 330 breathalyzers om het alcoholgehalte te meten bij bestuurders, zoals wordt vereist door de nieuwe wegcode van kracht sinds oktober 2010.

In Marokko zijn 15% van de ongevallen te wijten aan alcohol. Met de introductie van de alcoholtest in september, die zal worden voorafgegaan door een communicatiecampagne, hoopt het Koninkrijk het aantal doden op haar wegen aanzienlijk te doen dalen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team